Dekt ‘digitaal’ nog wel de lading?

1 Comment

Dekt ‘digitaal’ nog wel de lading?

Het zal voor u geen nieuws meer zijn. Digitale technologie is de manier waarop we leven en werken steeds verder aan het veranderen. In Amerika zijn er inmiddels al meer huishoudens met een Netflix abonnement dan met een kabel-TV abonnement, en in ons eigen land worden er tegenwoordig nog maar zo weinig papieren rekeningen en mailings verstuurd, dat we sinds twee weken weer terug zijn naar nog maar één post bedrijf.  

 De digitalisering van onze samenleving gaat echter nu een fase in, die veel verder gaat en minder overzichtelijk is, dan de één op één vervangingen van TV-zenders door internet-streams en van fysieke post door email. Een fase waarin het woord ‘digitaal’ misschien niet meer de lading dekt.

1 Comment

Drie must-do’s in de nieuwe digitale economie

Comment

Drie must-do’s in de nieuwe digitale economie

We leven in bijzondere tijden. De steeds verdergaande digitalisering biedt managers en ondernemers een schat aan kansen voor het leveren van betere en efficiëntere dienstverlening en het creëren van nieuwe business. Aan de andere kant liggen er ook steeds meer nieuwe bedreigingen op de loer. In deze LabzT@lk bespreken we drie ‘must-do’s’ om succesvol te blijven met je business in de nieuwe digitale economie.

Comment

Disruptive Innovation: op zoek naar iets beters dan niets

Comment

Disruptive Innovation: op zoek naar iets beters dan niets

Natuurlijk. ‘Disruptive Innovation’ gaat uiteindelijk over radicaal nieuwe oplossingen die abrupt de status quo veranderen in een tot dan toe rustige gevestigde markt. Maar die schijnbaar abrupte verschijning en disruptie is vaak slechts het staartje van een ontwikkeling die al veel langer gaande is. En die niet begonnen is in diezelfde rustige markt. Disruptive Innovation (althans als we de definitie van naamgever Clayton Christensen van Harvard Business School aanhouden) heeft dan ook in eerste instantie meer te maken met het voorzien in behoeften waar nog niet eerder in voorzien werd en dus het creëren van een nieuwe markt, die daarvoor nog niet bestond.

Comment

Maak je bedrijf ‘futureproof‘ met deze praktische innovatie cocktail

Comment

Maak je bedrijf ‘futureproof‘ met deze praktische innovatie cocktail

We leven in bijzondere tijden. Nieuwe digitale technologie is de manier waarop we leven en werken snel en drastisch aan het veranderen. Klanten willen plots alles beter, sneller en goedkoper en steeds meer nieuwe concurrenten duiken op uit onverwachte hoek. En met de laatste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld Big Data en Internet of Things, zullen deze veranderingen de komende tijd alleen nog maar harder gaan. Waar moet je je als manager of ondernemer nu op richten, om met je bedrijf succesvol te blijven in deze nieuwe wereld?

Comment

Wie tot tien kan tellen, kan de hele wereld bestellen

Comment

Wie tot tien kan tellen, kan de hele wereld bestellen

Laatst bladerde ik door een fotoalbum van vroeger en viel mijn oog op een foto van toen ik een jaar of drie was en waarop ik trots de hoorn van een telefoon aan mijn oor hield. Hoewel ik zelf natuurlijk geen idee had hoe ik die vaste bakelieten draaischijftelefoon echt moest gebruiken en hoe de technologie erachter werkte, leek het mij al wel duidelijk dat dit dé user-interface van het moment was. En die blijkbaar voor iedereen heel toegankelijk was, want wie tot tien kon tellen, kon de hele wereld bellen.

Comment

De echte impact van nieuwe technologie zit in de tweede-orde effecten

1 Comment

De echte impact van nieuwe technologie zit in de tweede-orde effecten

We leven in bijzondere tijden. De steeds verdergaande toepassing van nieuwe digitale technologie, heeft onze maatschappij de laatste jaren drastisch veranderd. Fysieke producten en winkels zijn vervangen door gepersonaliseerde apps op onze mobieltjes, en online platformen hebben de grens tussen producent en consument doen vervagen. En terwijl deze transformatie nog in volle gang is, is de onderliggende digitalisering zelf alweer een volgende fase in gegaan. Met behulp van Virtual Reality kunnen mensen met pleinvrees nu ook gewoon thuis therapie volgen en dankzij het Internet of Things hoeven we nooit meer onze fiets kwijt te raken.

1 Comment